Even voorstellen

Ik ben Wendy van Gijssel en ben per 1 januari 2005 voor mezelf begonnen als "De Aardewerker", Inrichter van Tuin en Landschap. Na tien jaar bij verschillende werkgevers gewerkt te hebben, leek het me leuk om zelf iets te beginnen op het gebied van tuin- en landschapsinrichting. Vooral ook omdat ik hobby-matig al met het tekenen van tuinen bezig was en daar dus al ervaring mee had opgedaan.

Voordat ik aan het werk ging bij mijn eerste werkgever, heb ik de HBO-studie Tuin- en Landschapsinrichting in Boskoop (en later in Velp) afgerond. Een heel leuke studie waarin je op verschillende niveaus met de inrichting van tuin en landschap bezig was.

Daarna heb ik vijf jaar gewerkt bij de gemeente Oss als technisch medewerker/opzichter waarbij ik met alle aspecten van planvorming tot en met de uitvoering bezig was. Ik heb daar dan ook veel praktische ervaring opgedaan. Ik ben onder andere bezig geweest met het verbeteren van de veiligheid van speelvoorzieningen en het aanleggen van verschillende groenprojecten.

Vervolgens heb ik vijf jaar bij ecologisch adviesbureau Waardenburg bv in Culemborg gewerkt als medewerker natuur- en landschapsinrichting. Mijn werkzaamheden betroffen het maken van inrichtingsplannen en beheerplannen voor landelijk en stedelijk gebied, het uitvoeren van natuurtoetsen in het kader van de Flora- en faunawet, het maken van illustraties en het uitvoeren van literatuuronderzoek. Door de verspreide ligging van de diverse projecten heb ik heel wat plekken van Nederland kunnen bezoeken!

Naast tekenen is fotografie een hobby van me. In mijn vrije tijd wandel en reis ik graag en neem mijn fototoestel mee om mooie plaatjes te kunnen schieten. De afgelopen jaren heb ik een paar mooie reizen gemaakt door Rusland, Mongolie en China waarbij ik heel wat foto's heb kunnen maken; een mooie belevenis!